Gegrilde groenten met spekjes

Gegrilde groenten zijn voor wat verandering van de hollandse pot een succes. Deze schotel met zoete aardappel en wortel is een AVG-tje maar dan anders! Wel eigenlijk nog sneller en als je het mij vraagt minder werk (lees: minder pannen die vies worden!).  In dit geval maar 1 koekenpannetje..

Op de foto zie je dat de aardappel een witte/gele kleur heeft. Toch is het een zoete aardappel dus laat je niet van de wijs brengen! Meestal zul je echter de zoete aardappel met een oranje binnenkant tegenkomen, deze is iets sappiger. Het kan zelfs voorkomen dat je bataatje een paarse kleur heeft van binnen. Deze witte variant kleurt in deze schotel supermooi omdat we al oranje en paars hebben van de wortel en de ui! Voor de smaak maakt het weinig uit in dit gerecht!

Deze groenten zijn lekker zoet en dus echt een succes bij kinderen, door de mooie kleuren is het een feestje op het bord en vliegen de happen zo naar binnen!

Wat hebben we nodig voor 2/3 personen:

  • 4 winterpenen / of anders wat meer kleinere wortels
  • 4 rode uien
  • 3 zoete aardappels van gemiddelde grootte
  • 50 gram pijnboompitten
  • 125 gram spekjes
  • 2 tl pimenton (dit is gerookt paprikapoeder, maar gewoon paprikapoeder doet zijn werk ook!)
  • 3 tl komijn
  • Een paar bosuitjes naar smaak

ingrediënten Gegrilde groenten met spekjes

Hoe maken we deze schotel?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden (boven/ onderwarmte) en verwarm 10 minuten voor.
  • bekleed je bakplaat met bakpapier (scheelt je een hoop schrobwerk).
  • Was de wortelen, pel de uit en schil de zoete aardappel.
  • Snijd de wortel en aardappel in gelijke stukken. Ik vind repen er mooi uit zien :). Verdeel over de bakplaat.
  • Snijd de uien in ringen. Verdeel over de wortel en zoete aardappel.
  • Bestrooi de groenten met de pimenton/paprikapoeder en de komijn en naar smaak nog met wat peper. Zout heb ik niet toegevoegd omdat de spekjes straks al zout smaken.

bakplaatgroenten

  • Zet de bakplaat 20 minuten in de oven en bak daarna nog 5 minuten op grillstand 2.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan mooi bruin. Zet in een schaaltje apart.
  • Bak in (dezelfde) koekenpan de spekjes tot ze lekker knapperig zijn.

  • Snijd de bosuitjes in ringetjes en doe ook in een schaaltje.
  • Verdeel de groenten en spekjes over de borden en serveer met pijnboompitten en bosuitjes.

 

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 15 minuten 

Categories: Eenpansgerechten, Hartig & Zo, Kids Cookery, Snel en Makkelijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *