De lekkerste vegaburger ooit!

De lekkerste Vegaburger ooit!

Er bestaat een kans dat wij Nederlanders meer voor ons vlees gaan betalen. En omdat sommige mensen maar moeilijk het stukje vlees op het bord kunnen missen, deel ik vandaag een receptje waarbij óók die mensen dit recept misschien wel verkiezen boven hun zo geliefde meat-variant! Dus hierbij ‘De lekkerste vegaburger ooit!’  (vind ik tenminste!)

Heb je toch liever een burger met écht vlees probeer dan eens de Toastburger met Salie-Yoghurtdressing of doe de Niet zo Hollandse gehaktbal eens op een broodje met een sausje naar keuze!

Wat hebben we nodig voor 5 kleine burgers of 4 wat grotere:

  • 2/3 bosuitjes
  • 250gram kastanjechampignons
  • 100 gram pijnboompitten
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • broodkruim 5/6 el (40 gram)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 ei
  • 60 gram rucola (of naar smaak)
  • 100 gram tomaten (trostomaatjes zijn hierbij lekker; ze zijn sappig en hebben veel smaak!)
  • 5 ‘Broodjes’:
    In dit geval bak ik zelf brood. Je kunt ook kiezen voor broodjes/ pitabroodjes/ ciabatta’s/ bagels of net wat jij wilt. Kies je daarvoor gaat het in ieder geval een stukje sneller!  Mocht je echter toch je eigen brood bakken: volg de instructies van de mix en laat je deeg goed rijzen.

 

ingrediënten De lekkerste vegaburger ooit!

Hoe maken we dit lekkers?

  • Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Of bak je brood zelf.
  • Rooster in een koekenpan de pijnboompitten mooi bruin.
  • Ondertussen: Pel de uien, snijd door de helft en doe samen met de knoflook in de keukenmachine. Binnen 15/20 seconden zijn je uien goed klein.

  • Bak het ui/knoflookmengsel met wat peper en zout op middelhoogvuuur aan. Ondertussen kun je de champignons in de keukenmachine doen. Maak net zo fijn als de ui.

  • Voeg de champignons toe aan de ui en knoflook  en bak ongeveer 5 min.
    Spoel ondertussen de kom van de keukenmachine af en maak droog.
  • Wanneer de uien en de champignons (na 5/6minuten) mooi bruin zijn zet je het mengsel in een schaal apart en laat je het afkoelen.

  • Maak de kaas fijn in de keukenmachine, zet apart.

  • Maak de helft van de pijnboompitten fijn in de keukenmachine en zet de andere helft apart.

  • Voeg de helft van de kaas en de fijngemalen pijnboompitten toe aan het champignon mengsel. Voeg ook het ei en de broodkruim toe.
  • Mix alles en kneed 5 bolletjes. Hoe groter de burger, hoe lastiger ze heel blijven bij het bakken.
  • Verwarm wat olie in de pan (dit kan gewoon dezelfde pan zijn als die je net gebruikte natuurlijk). Leg de bollen in de pan en druk ze voorzichtig plat. Indien je pan niet groot genoeg is of het echt maar net past kun je beter een extra pan pakken of in twee delen bakken.

  • Bak nu 5 minuten op laag vuur met een deksel op de pan.

  • Draai voorzichtig om en bak nog eens 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de bosuitjes en de tomaatjes.
  • Snijd de broodjes open en besmeer een klein beetje met wat truffelmayonaise. Verdeel de rucola over de broodjes en leg de burger op een helft van de broodjes.
  • Maak af met nog een lepel truffelmayo naar smaak (veel mayonaise is hierbij stiekem erg lekker), de tomaatjes en de bosui. Strooi de kaas en pijnboompitten als laatste over je burger en leg de andere helft van het broodje erop.

Smakelijk!

De lekkerste Vegaburger ooit!

Bereidingstijd: 25 minuten wanneer je afbakbroodjes gebruikt.
Bak je zelf je brood duurt het natuurlijk wat langer.

Categories: Eenpansgerechten, Hartig & Zo, Lunch

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *