Aspergesoep van aspergeschillen

Aspergesoep van schillen

Heb je dat ook? Asperges zijn lekker, maar wat een hoop schillen altijd! Heel goedkoop zijn deze seizoensgroenten niet, dus zonde om niet alles te gebruiken. Met deze reden maak ik altijd soep van de schillen. Ik voeg ook wat asperges toe, omdat ik houd van stevige soepen.

Ik had eters vandaag en besloot asperges te maken met een lekker zalmpje. Valt altijd in de smaak toch?! Ik gebruikte 2 kilo asperges, en daar dus de schillen van, maar met minder kun je ook prima een soepje maken. Om een volle smaak te behouden zou ik dan minder water gebruiken.

Tip:  Deze soep is de volgende dag nog lekkerder en voller van smaak, dus als je kunt wachten is dit zeker aan te bevelen:)

Nog meer inspiratie nodig voor een lekker soepje? Wacht dacht je van de Wortel- pompoensoep met kokosmelk en amandel?! 

Wat hebben we nodig? (voor 6 personen)

  • Schillen de 2 kg asperges
  • 2,5 groenteboullionblokjes
  • Ongeveer 5/6 asperges als vulling
  • 150 ml slagroom
  • 35 gram bloem
  • 35 gram boter
  • Eventueel wat verse bieslook om mee op te dienen.

Hoe maken we het?

  • Zet de schillen net onder water. In mijn geval had ik hiervoor ruim 1,2 liter water nodig.
  • Kook de schillen minimaal 45 minuten.
  • Heb je wat asperges die je als vulling dan kun je deze meekoken maar haal ze eruit als ze gaar zijn. Wanneer het water kookt hebben ze nog ongeveer 8 minuten nodig. Snijd ze in stukjes en voeg ze toe wanneer de soep klaar is.
  • Giet de soep af in een vergiet en vang het water op in een kom of andere pan. Druk al het vocht uit de schillen.
  • Voeg de bouillonblokjes toe aan het vocht en roer tot deze zijn opgelost.
  • Maak nu een roux van boter en bloem. Dit doe je door eerst de boter te laten smelten in de pan waar je uiteindelijk de soep in gaat maken. Zet het vuur laag. Voeg de bloem toe en bak deze even mee zodat de bloem mooi gaart, pas wel op de de bloem niet verbrand.
  • Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer steeds goed tot het vocht is opgenomen. Als je dit niet zorgvuldig doet krijg je klontjes en dat is echt niet lekker! Mocht dit toch gebeuren kun je wel altijd even de staafmixer in je soep zetten.
  • Nu is je soep mooi gebonden. Kook nog even 10 minuten door en voeg dan de stukjes asperge toe.
  • Als laatste voeg je de room toe en eventueel de versnipperde bieslook. Laat de soep nu opnieuw goed heet worden maar zorg dat hij niet meer kookt.

Smakelijk!!

* Stukjes gerookte zalm zijn overheerlijk in aspergesoep, dus dit is ook nog aan te raden!

Bereidingstijd: 1 uur (voornamelijk wachttijd).

Categories: En zo doe je dat!, Gezond & Lekker

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *