Kaki – banaancompote

Kaki Banaan Compote

Deze compote heb ik gemaakt omdat ik weer eens iets wilde maken met kaki-fruit. Ik heb voor mijn werk bij mensen in een asielzoekerscentrum gewerkt en een Roemeense vrouw heeft me deze exotische vrucht leren eten. De kinderen van dit gezin waren helemaal verbaasd dat ik de Kaki nog niet kende, want voor hen was het net zo normaal als de banaan hier voor ons is!
Vandaag dus daarom een lekkere combi met die twee en dan krijg je ‘kaki banaan compote’!

De compote kun je eten in de (griekse) yoghurt, in de havermout of bijvoorbeeld op een cracker met kaas. Doordat deze compote erg zoet van zichzelf is, kun je het ook gebruiken om bijvoorbeeld muffins mee te zoeten of als een topping bij een naturel cake/muffin. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze: Suikervrije Cake?

Kaki

Wat hebben we nodig? (a 350ml)

  • 1 banaan
  • 1 kaki (ook wel sharonfruit genoemd)
  • 1 kaneelstokje
  • 50 ml water

Hoe maken we het?

  • Snijd de kaki en banaan in stukjes.
  • Doe samen met 50 ml water in een pannetje en voeg het kaneelstokje toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten pruttelen.
  • Doe de compote als het nog heet is in een luchtdichte pot, bijvoorbeeld een weckpotje. Je kunt dit dan nog een week bewaren in de koelkast.

bereiding kaki/banaan compote

 

Bereidingstijd: 5 minuten
Wachttijd: 15 minuten

Kaki Banaan Compote

Categories: Gezond & Lekker, Snel en Makkelijk, Sweet Good Food

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *