Pasta met avocado- tomatensaus & gegrilde groenten

Gisteren postte ik een gerecht met gegrilde groenten, eergisteren een gerecht met avocado… En vandaag een gerecht gegrilde groenten én avocado! Lekker en simpel! 

Wat hebben we voor de saus 2/3 personen:

  • 100 Gram mascarpone
  • Halve avocado
  • 1 Blik tomatenblokjes
  • 4 Takjes tijm
  • 1 el bieslook (ik gebruikte gedroogde)
  • 1 el basilicum (ik gebruikte gedroogde)

Wat hebben we nog meer nodig?

  • 1 Paprika
  • 1 Aubergine
  • 50 Gram feta in blokjes
  • Anderhalf handje rucola
  • 300 Gram pasta (ik heb volkorenpasta gebruikt)

Zo gaan we te werk:

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Begin vervolgens met de gegrilde groenten, deze hebben het langst nodig. Snijd de aubergine in plakken en de paprika in repen. Verhit een grillpan met wat olie (een elektrisch grillijzer bijvoorbeeld kan ook) en start in delen met het grillen van de groenten.
  • Prak ondertussen de avocado en voeg dit samen met de kruiden en de tomatenblokjes in een pan. Dit mag een kook-, wok-, braad- of koekenpan zijn. Zet op middelhoog vuur en laat lekker pruttelen.

ingrediënten saus

  • Doordat je de groenten vaak niet allemaal tegelijk kunt grillen is de helft van je groenten waarschijnlijk al afgekoeld voor ze op je bord liggen. Net voor het opdienen kun je alles daarom nog even tegelijk grillen. Je groenten worden dan wel warm, maar ze zijn al gegrild en dus kan er meer tegelijk op.
  • Voeg de mascarpone toe aan de saus en roer tot deze goed is opgenomen.
  • Meng de pasta met de saus en serveer met de gegrilde groenten, een beetje rucola en feta (de feta is hier écht heel lekker bij!!).

Smakelijk eten!

pasta met avocado tomatensaus & gegrilde groenten

Bereidingstijd:  15 minuten

Categories: Gezond & Lekker, Snel en Makkelijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *