Quiche met heksenkaas, walnoot en paksoi

Quiche met heksenkaas, walnoot en paksoi

Dat ik dol ben op heksenkaas is wel duidelijk! Ik blijf dol op het in de heksenkaas dippen van rauwe groenten en daarnaast postte bijvoorbeeld deze overheerlijke salade met heksenkaas. Vandaag echter een keer wat anders met dit ingrediënt, en dan wel in een warme maaltijd!

Deze quiche is lekker als lunch, maar ook als hoofdmaaltijd (eventueel met een lekker soepje erbij). Weer een makkelijk gerecht waarbij je weinig ‘kooktijd’ hebt, wel moet hij nog even de oven in. De Quiche is prima van te voren te maken en dat is natuurlijk altijd handig. Je hoeft hem dan alleen nog even op te warmen als je hem wilt eten!

Mocht je nu niet zo dol zijn op venkel (het blijft toch een specifiek overheersend smaakje hebben), kun je deze ook vervangen door 2 preien. Heerlijk!

Wat hebben we nodig?

  • 6 plakjes bladerdeeg – ontdooid
  • 1 paksoi
  • 1 venkel
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram heksenkaas
  • 150ml kookroom
  • 2 eieren
  • 75gram walnoot
  • 100 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • quichevorm of taartblik

Hoe maken we het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de venkel in kleine stukjes, net als de knoflook. Bak dit samen zo’n 8/10 minuten op middelhoog vuur.
  • Snijd ondertussen de paksoi en voeg als eerste het witte gedeelte van de paksoi toe. Bak nog 3/5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur uit en meng het groene gedeelte  van de paksoi door de geroerbakt groenten.
  • Meng de room, de eieren en de heksenkaas met elkaar in bijvoorbeeld een maatbeker. Klop even goed door zodat alles met elkaar vermengd is.
  • Bekleed de quichevorm ruim met bakpapier zodat je straks de quiche mooi uit de vorm krijgt.
  • Verdeel de bladerdeeg over de vorm en vouw de bovenste randen iets naar binnen.
  • Vul de quichevorm nu met het groentemengsel. En verdeel het room/heksenkaas/ei- mengsel van buiten naar binnen in cirkels over de groenten.
  • Leg de walnoten eroverheen en maak af met de kaas.
  • Zet de quiche voor 30 minuten in de oven, indien de walnoten te donker worden kun je een bakplaat boven de quiche zetten zodat hij wel verder gaart, maar niet verbrand.

Smakelijk!

Quiche met heksenkaas, walnoot en paksoi

 

Bereidingstijd:  15 minuten
Wachttijd: 30 minuten

Categories: Gezond & Lekker, Hartig & Zo, Lunch, Snel en Makkelijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *