Soepje van Pastinaak en Venkel met gerookte zalm

Soepje van Pastinaak en Venkel met gerookte zalm

Daar is hij eindelijk… Speciaal voor die lieverds uit Alphen aan den Rijn: De Pastinaak- Venkelsoep met gerookte zalm! Hij stond al lang klaar om gepost te worden, maar het kwam er steeds niet van.  Vandaag is het tóch zover…. Het recept van jullie favoriete soepje; lang geleden gegeten, maar nog lang niet vergeten!

Voor de mensen die deze soep nog niet geproefd hebben, maken dan! Wacht daar dan niet te lang mee zoals als ik heb gedaan met het delen van het recept. Want van uitstel komt afstel en deze soep verdiend het gewoon om gegeten te worden! Toch?

Wat hebben we nodig?

  • 2 pastinaken
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 150 ml kookroom
  • 100 gram gerookte zalm

Soepje van Pastinaak en Venkel met gerookte zalm

Hoe maken we het?

  • verwijder de schil van de ui en snipper deze. Bak in wat olie of boter in een kookpan zachtjes glazig. Zorg dat de ui niet verkleurd.
  • Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Ik schil de pastinaak altijd met een dunschiller van de dikke naar de smalle kant.
  • Snijd de venkel in stukjes maar bewaar de groene ‘flosjes’ .
  • Voeg de groenten toe aan de ui en zet deze onder water.
  • Breng aan de kook en laat 20 minuten doorkoken.
  • Mix de groenten met de staafmixer fijn.
  • Laat nogmaals een kleine 5 minuten doorkoken.
  • Voeg de room toe en mix kort nog even met de staafmixer.
  • Snijd de zalm in snippers en voeg toe. Verwarm even mee maar laat niet meer koken.
  • Serveer de soep met de groene flesjes van de venkel en eventueel met wat extra room.

Smakelijk!

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd:  25 minuten (tussen de handelingen door).

Categories: Gezond & Lekker, Lunch

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *