Taart met spinazie en feta

Spinazie en feta taart

Wie wil er nu geen taart als avondeten of als lunch? Juist, daarom… Spinazie en feta taart! Zelfs mijn zoontje van 10 maanden heb ik nog nooit zo snel zien eten. Hij eet altijd wel met de pot mee alleen dan meestal iets aangepast en vrijwel zoutloos, maar nu maakt de feta dat er toch een zoutig smaakje aan de taart zit.

Deze spinazie- en fetataart is makkelijk te maken, lekker en ook goed van te voren te bereiden wanneer je even niet veel tijd hebt om te koken. De taart vind ik het lekkerst als hij warm is, maar koud kan hij ook prima gegeten worden. Lekker voor mee naar het werk of om mee te nemen bij een dagje wandelen in de bossen?

spinazie- fetataart

Wat hebben we nodig?

  • 500 gram spinazie
  • 150 gram feta
  • 3 eieren
  • 50 gram pijnboompitten
  • 150 ml sojazuivel (of kwark of griekse yoghurt net wat je zelf het liefst gebruikt)
  • 5 takjes oregano
  • 5/6 plakjes bladerdeeg (hartige taartdeeg kan ook, alleen kan de oventijd dan wisselen dus kijk even op de instructie van het product)
  • Optioneel: 75gram geraspte kaas

Taart Spinazie Feta Ingrediënten

En hoe gaan we te werk?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed de springvorm met het bladerdeeg, invetten is niet perse nodig.
  • Wok de spinazie en laat daarna uitlekken in een vergiet, waarbij je nog wat extra vocht uit de spinazie duwt met de bolle kant van een lepel.
  • Doe de spinazie terug in de pan en voeg de oregano toe (rits de blaadjes van de takjes). Maak verder op smaak met wat peper.
  • Snijd de feta in kleine blokjes en voeg samen met de helft van de pijnboompitten toe aan de spinazie.
  • Klop de eieren samen met de zuivel los.
  • Verdeel het spinaziemengsel over de springvorm en giet het ei/zuivel mengsel eroverheen.
  • Strooi de rest van de pijnboompitten over de taart en verdeel daarover eventueel de geraspte kaas.
  • Zet 45 minuten in de oven.

Eet ze!

Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 45 minuten

Taart met spinazie en feta

Categories: Gezond & Lekker, Hartig & Zo, Kids Cookery

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *