Suikervrije cake

Suikervrije cake

Gezond? Check! Lekker? Check!

Oke, ik geef het toe: het is en blijft een cake… en ja, er zit wat boter in… Maar wel helemaal zónder suiker! En dat beetje boter is heus niet zo erg hoor, roomboter bevat gezonde vetten voor je lichaam zolang je het maar met mate gebruikt. Het mooiste van deze cake is dat hij dus ook heel erg lekker is en je in plaats van één stukje misschien gewoon wel twee stukjes kunt eten!

Wat hebben we nodig? 

  • 150 gram speltmeel (tarwemeel of bloem kan natuurlijk ook, alleen is de cake dan misschien wat natter)
  • 150 gram fruitcompote (ik maakte het met Kaki- banaancompote, klik hier voor het recept hiervan)
  • 3 eieren
  • 100 gram boter
  • 1 tl kaneel
  • 3 el honing

ingrediënten cake suikervrij

Hoe gaan we te werk?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de boter met een mixer los in een kom.
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix tot je een mooie gladde massa hebt.
  • Voeg de compote toe en vervolgens beetje bij beetje de meel. Mix tot alles is opgenomen.
  • Voeg de kaneel en de honing toe en mix nogmaals 1 minuut.
  • Vet een cakeblik in met olie of boter en verdeel het beslag. Zet 50/60 minuten in de oven. De cake is gaar wanneer hij mooi bruin is. Laat de cake eerst 10 minuten in het blik afkoelen. Je kunt deze cake serveren met een schepje compote op je cake, dan is hij nog lekkerder!

* Let op: deze cake bevat geen gist en zal dus niet zo veel omhoogkomen als je gewend bent bij een ‘normale’  cake. Daarnaast bevat de cake veel vocht (dit komt uit de compote) en daardoor zal je cake tijdens het bakken als het ware ‘koken’  in het vocht. Dit geeft niet, gewoon laten gebeuren. Het vocht trekt juist héééérlijk in de cake wanneer je hem laat afkoelen.

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 55 minuten

Cake met compote topping

Categories: Gezond & Lekker, Kids Cookery, Snel en Makkelijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *