Beef Shanghai zonder pakje

beef shanghai zonder pakje

Mijn schoonbroertje Jasper kan niet zonder: Beef Shanghai! De laatste tijd heeft hij ontdekt dat hij met wat goede recepten een heel aardig maaltje in elkaar kan draaien en dit recept was daar eentje van. Zelf had ik het echter nog nooit gegeten dus toen we bij hem op bezoek waren maakte hij het voor me. Ik moet toegeven, ’t smaakte verrukkelijk!

Mijn schoonbroer maakt deze Chinese maaltijd met een pak van het wereldgerechten- assortiment. Omdat hij een tijd terug hier zou komen logeren had ik voor hem het specifieke pak gekocht zodat zijn favo maaltijd paraat zou zijn. Nu gaan wij binnenkort echter verhuizen en is het er nog niet van gekomen dat Jasper ook daadwerkelijk is blijven eten. Binnen nu en een week moet het op want ik wil het niet mee verhuizen, aangezien onze spullen tijdelijk een opslag in moeten… Vandaag besloot ik om deze Beef Shanghai dan zelf maar te maken. Omdat ik liever niet wekelijks zo’n ‘pakjes’ gerecht eet ivm de grote hoeveelheden suiker heb ik de inhoud van het pak eigenlijk niet gebruikt. De mie die er in zat dan weer wel hoor!

Jasper weet nog niet dat ik ‘zijn gerecht’ een soort van gestolen heb, maar hopelijk ziet hij het als een eer dat ik er nu een gezonder tintje aan geef! Aangezien hij zelf ook wel bezig is met zijn voeding heeft hij er misschien nog wat aan ook nog;)  So leave a message Jappie!

Wat hebben we nodig voor 2 a 3 personen:

Wat we nodig hebben voor de balletjes:

  • 300 gram rundergehakt (mager)
  • 1 el broodkruim
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1e olie
  • 1 el sojasaus

Wat hebben we nodig voor de saus?

  • 350ml water
  • 3 el sojasaus
  • 3 el agavesiroop
  • 2 el bloem
  • 2 el knoflookpoeder
  • 1 eetlepel ketoembar (gemalen koriander)
  • Flinke snuf zout
  • 2 tl peper (of flink wat van de molen)
  • 1 el sesamzaad (ik gebruikte zwart sesamzaad omdat ik dit nog had staan, maar gewone zijn mooier)
  • 1 bouillionblokje

ingrediënten voor beef shanghai zonder pakje

En verder?

  • +/- 170 gram mie (dit is de hoeveelheid die dus in het pak zat, is gelijk aan 2/3 personen)
  • 1 prei
  • 100 gram tauge (meer vind ik zelf lekkerder)
  • 1 wortel

*Ga je een keer voor makkelijk, heb je even geen zin om groenten te snijden of heet je jasper? Je kunt ook gaan voor een bami/nasi pakket met taugé erin;)

Kruiden voor beef shanghai balletjes

Kruiden voor beef shanghai saus

Hoe maken we het?

  • We beginnen met de balletjes. Doe het gehakt in een schaal en voeg alle overige ingrediënten die nodig zijn voor de balletjes toe. Vermeng dit goed met het gehakt en draai 10 ballen van ongeveer 2 cm doorsnee.
  • Zet een pan water op en kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar (meestal een paar minuten) ondertussen kun je de saus maken.
  • Bak de balletjes in wat olie of boter in een pan (dit kan in een braadpan of een wok) rondom in vijf minuten bruin.
  • Voeg de wortel en de prei toe aan de balletjes en bak even mee.
  • Voeg de taugé toe.
  • Doe alle droge ingrediënten, behalve het bouillonblokje, die nodig zijn voor de saus in een schaaltje en vermeng met elkaar.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Voeg de andere vermengde droge ingrediënten nu ook toe. Roer nu goed en voeg daarna het water toe. Weer zachtjes roeren en op laag vuur een paar minuutjes laten koken.
  • Klaar is Kees (of Jasper). Schep de mie op de borden en verdeel de saus erover. Lekker om eventueel bij het opdienen nog wat geroosterde sesamzaadjes over je bord te strooien.
  • Een komkommersalade of een augurkje is bij dit gerecht erg lekker zodat je een frisse tegenhanger erbij hebt.

bereiding beef shanghai zonder pakje balletjes

bereiding beef shanghai zonder pakje

Bereidingstijd: 20 minuten

Categories: Overige Recepten
2 Comments

Leave a Reply Cancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *