Gevulde champignons met tamme kastanje

Gevulde champignons met tamme kastanje

Kastanjes, i love them! Je kunt ze zelf rapen (nog gratis ook!) vanaf ongeveer halverwege oktober tot het einde van het jaar, kopen op de markt (nog steeds wel goedkoop) of gewoon in de winkel (waar ze vaak wat duurder zijn). Gekookte, gepofte en gestoomde kastanjes zijn heerlijk in salades, bijgerechten en ook nagerechten en taarten! Deze gestoomde variant combineert echt fantastisch bij de champignons.

Je kunt deze gevulde champignon, die geweldig is als voorgerecht, ook maken in een maatje groter voor een complete maaltijd. Gebruik dan bijvoorbeeld een portobello, wel moet je er rekening mee houden dat de portobello iets meer vocht bevat dan deze champignons.

Je kunt in dit recept de keukenmachine gebruiken om alles klein te snijden, maar omdat ik maar kleine champignons hoef te vullen vind ik het schoonmaken van de machine uiteindelijk meer werk dan het snijden zelf. Indien je voor grotere hoeveelheden gaat zou ik de keukenmachine echter wel aanbevelen!

Benodigdheden voor 8 middelgrote champignons

  • 8 wat grotere champignons
  • 1 klein uitje
  • 3 tenen verse knoflook (dus niet verse gedroogde, maar de verse met de steel er nog aan)
  • 6 gestoomde kastanjes. (Je koopt ze gestoomd bij bijv. de bioboer of Ekoplaza)
    *Poffen kun je ooknzelf doen: Maak een kruisje in de schil van een vlakke kant van de kastanje, Kook ze  8/10 min in de schil, laat 3 minuten afkoelen en pel ze vervolgens.
  • 3 el gehakte goed uitgelekte spinazie (zelf maken of uit de vriezer)
  • 2 el verse pesto
  • 50 gram vers geraspte parmezaanse kaas of geitenkaas

Hoe maken we het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal voorzichtig de steeltjes uit de champignons door er aan te draaien en tegelijkertijd zacht te trekken. Bewaar de steeltjes.
  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn, en snijd de kastanjes in hele kleine blokjes. Roerbak deze 5 minuten in wat olie op middelhoog vuur.
  • Snijd ondertussen de steeltjes van de champignons in hele kleine blokjes en voeg samen met de pesto aan de roerbak toe. Ook de spinazie mag er bij.

  • Vul de champignons met het mengsel en zet de champignons in een ovenvaste met olie ingevette schaal. Verdeel de kaas over de champignons en zet 15/20 minuten in de oven.

Bon appetit!


Bereidingstijd: 10/15 minuten

Wachttijd: 20 minuten

 

Categories: Gezond & Lekker, Overige Recepten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *