Gevulde Portobello met couscous van bloemkool

Gevulde Portobello met couscous van bloemkool

Couscous van bloemkool, leek me lekker. Dus ik dacht, ik ga het eens proberen te maken….
Maar o, o, oooh wat is dit gerechtje lekker! Gewoon maken zou ik zeggen!

Wat hebben we nodig? (voor 2 personen)

  • 80 gram zachte geitenkaas
  • 2 portobello’ s
  • 4 handjes verse spinazie
  • Halve bloemkool
  • 1 teen knoflook
  • ongeveer 10 tomaatjes
  • 2 el olie
  • 2 kneepjes honing
  • tl komijnpoeder
  • tl paprikapoeder
  • 1 bosuitje
  • 75 gram spekjes (Wil je geen vlees kun je bijvoorbeeld ook wat noten gebruiken)

ingrediënten Gevulde Portobello met couscous van bloemkool

Hoe maken we het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de steeltjes voorzichtig los uit de portobello’s en hol de rest verder uit met bijvoorbeeld een theelepeltje.
  • Hak ongeveer 6 blaadjes spinazie per portobello fijn en verdeel over de bodems.
  • Snijd per portobello 3 cherry/snacktomaatjes in plakjes en verdeel over de spinazie. Wil je geen spekjes in je gerecht kun je hier wat (eventueel gehakte) noten over de portobello’s strooien.
  • Verdeel de zachte geitenkaas erover, verbrokkel goed zodat het mooi verdeeld is.
  • zig-zag met de honing over de portobello’s zodat de honing mooi verdeeld is.
  • De portobello’s gaan nu de oven in voor een kwartiertje.

gevulde portobello

  • Bak de spekjes in een koekenpan krokant en begin ondertussen aan de bloemkool.
  • De bloemkool breek je in middelgrote roosjes. Doe ze in de keukenmachine tot het net zo fijn is als gewone cous-cous. Heb je geen keukenmachine kun je de bloemkool ook fijn raspen.

  • Pers/hak de knoflook fijn en verhit met 1 el olie in een ruime koekenpan of wok.
  • Voeg de couscous toe en maak op smaak met peper en zout en de komijnpoeder. Bak een paar minuten en schep goed om. Roer nog 1 el olie door de couscous als deze mooi gebakken.

bloemkoolcouscous

  • Snijd de overige tomaatjes in stukjes en eventueel de bosui.
  • verdeel de couscous over de borden. Ook de overgebleven spinazie verdeel je hieroverheen (gewoon rauw- als sla).
  • Zet de portobello bovenop en maak af met de spekjes, tomaatjes en bosui.

Smakelijk!

 

Bereidingstijd: 25 minuten

Categories: Gezond & Lekker, Overige Recepten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *