Pastasalade met tonijn en paprika

Pastasalade met tonijn en paprika

Ook ik heb wel eens geen zin om te koken.. Wanneer dat zo is maak ik eigenlijk altijd een pasta of een pastasalade. Makkelijk dus! Meestal kook ik dan ook direct voor twee dagen of gewoon zodat ik de volgende dag een lekkere lunch heb.
Vandaag had ik dus geen zin om ingewikkeld te koken.. Twee lange dagen voor de deur zonder zon, wellicht vorst en sowieso regen… En ik maar denken dat de lente eindelijk begonnen was! Ik besloot deze pastasalade met tonijn en paprika te maken en dat heeft een reden…

Deze ‘koude’ pasta doet me namelijk terugdenken aan hele warme zomerse dagen in het park toen ik nog student was. Ik nam deze pasta altijd mee wanneer mijn huisgenootje en ik na college weer eens lekker van de zon aan het genieten waren. Ideaal! Ook is deze pasta meegebracht naar menig bbq-feestje als bijgerecht. Helemaal handig is dat je deze pasta prima van te voren kunt maken!

Tip: Wil je deze pasta nog wat extra’s geven? Gesneden blokjes feta zijn er heerlijk bij! 

Wat hebben we nodig? (voor ongeveer 6 personen als hoofdmaaltijd – of voor 3 personen twee dagen:) )

  • 500 gram penne (pasta)
  • 1 groenteboullionblokje
  • 1,5 rode uit
  • 3 paprika (ik gebruikte rood, geel en oranje. Groene paprika vind ik persoonlijk niet zo lekker in dit gerecht)
  • 5 tomaten
  • 6 flinke theelepels pesto genovese (gewoon groene pesto dus)
  • 80 gram Pijnboompitten
  • 1 blikje tonijn in olijfolie (a 160gram)
  • Eventueel peper en olijfolie om op smaak te brengen.
Ingrediënten Pastasalade met tonijn en paprika

Ingrediënten Pastasalade met tonijn en paprika

Hoe maken we het?

  • Kook de pasta in ruim water samen met het bouillonblokje beetgaar.
  • Spoel af met koud water en laat even in het koude water staan. De pasta wordt hierdoor direct al koud zonder aan elkaar te plakken. Wil je de pasta toch liever warm/lauw eten, giet dan de pasta af en voeg meteen daarna wat olijfolie toe zodat de pasta niet gaat plakken.
  • Snijd ondertussen de groenten in kleine blokjes en snipper de ui fijn. Onderstaand zie je hoe ik de paprika snijd, je breekt op deze manier heel makkelijk de zaden uit de paprika en snijd ze daarna gemakkelijk in repen/blokjes.
  • Rooster de pijnboompitten gaar.
  • Meng als eerste de pesto door de pasta.
  • Giet de tonijn af, je hoeft niet alle olie weg te gooien want er mag best wat olie door de pasta gedaan worden! Schep de tonijn door de pasta.
  • Voeg nu de groenten toe en breng op smaak met peper.
  • Als laatste voeg je de pijnboompitten toe.

Smakelijk!

paprika snijden

paprika snijden

paprika snijden

paprika snijden

Koude pastasalade

 

Bereidingstijd: 10/15 minuten

Categories: Overige Recepten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *