Preischotel

Preischotel

Simpel maar toch heel lekker, preischotel! Alle kindjes lusten het bijna en het is ook nog eens prima van te voren klaar te maken dus ideaal wanneer je een keer even geen tijd hebt om te koken.

Wat hebben we nodig? a 4 personen

  • 500 gram aardappelschijfjes (ik snijd deze het liefst zelf van gewone aardappels)
  • 2 preien
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 175 gram geraspte kaas
  • 500 gram gehakt
  • 250 ml kookroom
  • 2 tl kerrie
  • 1 tl kurkuma/koenjit

ingrediënten Preischotel

Hoe maken we het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de aardappelschijfjes voor tot ze nog net niet beetgaar zijn. De kooktijd is afhankelijk van of je voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt (nog 3/5 minuten koken) of de schijfjes zelf snijdt (15 minuten koken).
  • Snijd de ui en de knoflook en rul samen met het gehakt gaar, olie is niet nodig. Breng op smaak met peper en zout. Wees vooral niet te voorzichtig met het zout, dit mag best flink op smaak zijn.

Gehakt

  • Snijd ondertussen de prei. Ik snijd de prei in zijn lengte doormidden, was daarna de helften en snijd ze vervolgens in (halve) ringen.
  • Voeg wanneer je gehakt bruin is de kerrie en kurkuma toe. Roer goed om en laat nog een minuutje meebakken.
  • Voeg de prei toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee.
  • Vet en ovenschaal of braadslede in met wat olie en verdeel het gehakt prei mengsel over de bodem.
  • Verdeel de aardappelschijfjes ervoer en bestrooi met de kaas. Giet als laatste de room over de ovenschaal, zorg dat je dit gelijkmatig verdeeld.
  • Zet de schotel nog zo’n 25 minuten in de oven.

Smakelijk eten!

Bereidingstijd: 20 minuten 
Wachttijd: 25 minuten

Categories: Kids Cookery, Overige Recepten, Snel en Makkelijk
One Comment

Leave a Reply Cancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *