Herfstige Chai-latte met pompoen

Herfstige Chai-latte met pompoen

Mmm.. Heerlijk warm en lekker is deze Chai-latte wanneer de blaadjes van de bomen vallen en het buiten waait! Een echte opkikker na een stevige wandeling of gewoon als je eens zin hebt in een andere warme drank dan de chocolademelk, thee of koffie.

Chai- latte. Ik kende het tot voor een paar maanden terug niet van smaak. Ik zag het de laatste tijd vaak voorbijkomen in de stad op de menukaarten, maar toch had ik het nog nooit besteld. Ik ben zelf een echte koffieleut en neem ik bijna altijd koffie wanneer ik ergens wat ‘warms’ ga drinken.
Maar nu was daar Josanne…. (mijn schoonzus) En laat Josanne nu juist niet zo dol zijn op koffie. Wel is ze dat op Chai- latte en dus kreeg ik te horen: “Heb je dat nog nooit op? Nou, dan moet je het toch maar een keertje bestellen hoor! Het is echt heel lekker!” En braaf als ik ben volgde ik haar advies op en nu moet haar bekennen:
Josanne je hebt gelijk, ’t is inderdaad erg lekker! Zo lekker zelfs dat ik er een herfstige variant van gemaakt heb voor de 5 Day Special! Je moeder heeft er een dampend glas van op en was tevreden dus ik ben benieuwd wat jij als expert van deze Chai-latte gaat vinden!

Wat hebben we nodig voor 2 mokken:

  • 200 ml amandelmelk
  • 200 ml kokend water
  • Zakje Chai thee
  • Zakje kaneelthee
  • Twee theelepels koek- & speculaaskruiden
  • Halve theelepel kaneel
  • 4 eetlepels pompoenpuree – Dit maken we zelf van 100 gram pompoen (ik heb de hokkaido pompoen gebruikt omdat de schil hiervan zo lekker is!)

Hoe maken we het?

  • Begin met het maken van de pompoenpuree:
    Snijd de pompoen in kleine dunne blokjes of reepjes en kook dit, in een klein beetje water in een pannetje met deksel,  in ongeveer 5/10 min gaar.
  • Kook ondertussen (in bijvoorbeeld je waterkoker) 200ml water. Zet hiervan supersterke thee van beide theezakjes.
  • Pureer je pompoen met een staafmixer (héél fijn prakken met een vork kan ook).
  • Voeg de gezette thee, de amandelmelk en de koek- & speculaaskruiden toe aan het pannetje met de pompoenpuree.
  • Verwarm tot het kookpunt en dan genieten maar!
  • Verdeel de kaneel ter garnering over de mokken. Wil je echt uitpakken voor je gasten? Leuk en lekker met een kaneelstokje in of op de mok.

Cheers!

Categories: 5 Day Special, Overige Recepten, Pompoen, Snel en Makkelijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *