Platte taart met pompoen, champignon en geitenkaas

Platte taart met pompoen, champignon en geitenkaas

Deze hartige platte taart scoorde goed hier thuis aan tafel! Mijn schoonmoeder at een hapje mee vandaag en dus wilde ik iets lekkers maken. Omdat we in de middag samen op pad waren geweest, wilde ik echter een maaltijd die ik s’ ochtends al klaar kon maken. Met succes, en hieronder het recept voor jullie!

Wij hebben met drie volwassenen en een baby van 10 maanden van deze plaattaart gegeten in combinatie met een stevige pompoensoep (waar jullie het recept gisteren van kregen, zie deze link). Wil je echter enkel deze plaattaart eten dan is het voldoende voor twee personen.

Wat hebben we nodig?

  • Een rol vers bladerdeeg of een rol vers deeg voor hartige taart (ik had deze laatste)
  • Halve Hokkaido pompoen
  • Bakje kastanjechampignons
  • 3 rode uien
  • 4 eetlepels mascarpone (niet perse nodig, maar wel extra lekker)
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 6 walnoten (ong. 25 gram) in grove stukjes
  • 1 el vloeibare honing (of een flinke kneep wanneer je een knijpfles honing hebt)
    (staat niet op de foto…)
  • 12 (enkele) takjes tijm
    (staat niet op de foto…)

Ingrediënten Platte taart met pompoen, champignon en geitenkaas

Hoe maken we het?

  • Verwarm de oven voor op 200graden.
  • Bekleed je bakplaat van de oven met bakpapier en rol je deeg hierop uit. Besmeer dit met de mascarpone.
  • Haal de draden en pitten uit de (halve) pompoen, dit heb je niet meer nodig.
  • Snijd de pompoen in stukken, repen of blokjes kan beide. De schil van de hokkaido pompoen is zacht en dus eetbaar, maar vooral ook erg lekker. Vooral geen moeite doen dus om je pompoen te schillen! Verdeel de pompoen vervolgens over je deeg.
  • Snijd de uien in ringen en druk deze uit over de bakplaat.
  • Snijd de champignons in plakjes en verdeel deze met de walnoot over de plaat. Verbrokkel de geitenkaas erover. De honing knijp je in dunne draden zigzaggend over de plaat. Wanneer je geen knijpfles honing gebruikt kun je het voorzichtig in draden van een lepel af laten lopen.
  • Verdeel de takjes tijm over de taart, maak eventueel nog op smaak met wat peper.
  • Zet de plaattaart ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden en daarna op 175 graden nog 10 minuten.

*De bodem kan in het midden van je taart wat zachter zijn, maar dit doet niet af aan de smaak. Wil je dit echter voorkomen, dan kun je wat gaatjes in je deeg prikken met een vork. Indien de taart van de voren gemaakt wordt kun je hem direct afbakken en later opwarmen, maar je kunt hem ook ongebakken een dag in de koelkast bewaren met wat vershoudfolie erover.

 

Platte taart met pompoen, champignon en geitenkaas

Platte taart met pompoen, champignon en geitenkaas

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd:  40 minuten 

Categories: 5 Day Special, Eenpansgerechten, Gezond & Lekker, Hartig & Zo, Pompoen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *