Mijn eerste 5 Day Special: Pompoen!!

Pompoen- 5 day special

Vandaag is het de eerste dag dat ik wat ga posten in de categorie ‘5 Day Special’ en ik vind het helemaal leuk!

In de 5 day special post ik vijf dagen lang recepten in een bepaald thema of met een terugkomend ingrediënt. De komende  week zal ik jullie verblijden met pompoen.  Maar ook voor de toekomst heb ik al heel wat ideeën klaar liggen:
Rond de kerst kom ik met recepten die in kerstsferen passen; Jullie hebben een avocado-week van me tegoed; Ik heb het idee voor een ‘Chileense week’ aangezien Felipe, mijn ‘grote’ schoonbroer daar vandaan komt; We hebben een oom in de familie uit Denemarken en aangezien ik daardoor al lekkere Deense recepten heb geproefd, wil ik ze graag met jullie delen!

Al met al genoeg ‘inspiratie’ om mee te beginnen denk ik. Hebben jullie zelf ook leuke ideeën voor een thema of ingrediënt dan laat het vooral weten in de comments!

Pompoen – 5 Day Special

Pompoen, daar kun je nog eens veel mee doen. Zoals jullie al zien staat deze 5 Day Special in het teken van de pompoen. Vanaf morgen kun je vijf dagen lang een lekker recept verwachten met Pompoen. Ik probeer deze heerlijke groente aan jullie te slijten omdat ik er zelf heel blij van word!

Ik moet bekennen dat ik tot voor een paar jaar terug niet zoveel op had met pompoen. Ik dacht dat het klaarmaken gi-ga-veel werk was, dat de schil te hard was en de smaak te zoet.”  Maar ik ben er alweer een tijdje achter dat dit totale onzin is… Pompoen is juist snel en makkelijk te gebruiken in zo ongeveer elke gang van een maaltijd en daarnaast zelfs in dranken!

In de herfst kun je de pompoen in elke supermarkt kopen, maar misschien nog wel leuker is dat je de pompoen ook in kraampjes langs de weg tegenkomt bij enthousiaste thuis- pompoentelers of bij boeren. Dit geeft het authentieke gevoel toch wel een boost en daarbij is het vaak goedkoper en biologisch! Pompoen combineert lekker met allerlei herfst- smaken en na alle salades van de afgelopen zomer hebben we daar inmiddels wel behoefte aan toch?!

Veel kookplezier deze week en natuurlijk smakelijk!

 

Ps.
Hopelijk hebben jullie ook na Halloween nog zin in pompoen want de recepten zijn echt aanraders;)

Categories: 5 Day Special, Pompoen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *