Pita kip- shoarma met yoghurt- knoflooksaus

Pita met kip- shoarma met een yoghurt- knoflooksaus

Shoarma, mijn vriend Joost is er gek op. Hij at het ‘vroeger’  na een avondje stappen of gewoon thuis bij mams. Ik daarintegen was er nou niet bepaald dol op, had ik dan toch eens zin in een vette hap dan koos ik voor een durum döner. Nee, shoarma daar kon je mij niet voor wakker maken. Toen we een paar jaar terug ons huis gingen verbouwen kwam daar echter verandering in. Mijn schoonvader bleef eten na een dag hard klussen en ik besloot even snel iets makkelijks te maken namelijk voor ieder een pita met kip- shoarma met een yoghurt- knoflooksaus.

De lidl verkoopt kip- shoarma van kippenborstfilet zonder geraffineerde suikers dus ik besloot deze te proberen. Ik maakte er een sausje bij en belegde mijn eigen broodje rijkelijk met veldsla, komkommer en het sausje. Mijn schoonvader vroeg beschamend, nog voordat hij mijn sausje geproefd had, of ik ook ‘normale’ knoflooksaus in huis had. Dit had ik inderdaad en dus gebruikte hij die volop op zijn eerste broodje. Maar zoals de meeste mensen die mij kennen wel weten, ben ik nogal eigenwijs en heb ik hem overtuigd om toch ook een broodje met mijn sausje te proeven! En nu, ruim twee jaar verder, denk ik soms: had ik dat maar niet gedaan……….

Wekelijks krijg ik de vraag van Joost: “Wanneer eten we weer kipshoarma?”, of wanneer mijn schoonvader mee eet en ik hem vraag wat hij wil eten zegt hij alleen nog maar: “Kipshoarma met jouw sausje”.

Dus lieve mensen, door deze twee heren is dit recept een terugkomend iets geworden bij ons thuis, en hebben ze mij verplicht om dit broodje met jullie te delen. Zelf ben ik inmiddels ook wel in voor een broodje van deze lekkere shoarma. Ik laat de döner er graag voor staan!

Voor we beginnen heb ik wel nog een tip:  eet dit niet net vóór een feestje of een sollicitatie want net zoals de broodjes shoarma van ‘na het stappen’, bevat ook dit broodje een lading knoflook waar jij of je omgeving bang van gaat worden!

Wat hebben we nodig?

Voor 4 broodjes shoarma:

  • 4 Pitabroodje (ik heb het liefste de volkoren of de spelt, maar deze zijn niet altijd verkrijgbaar in de supermarkt).
  • 500 gram kip shoarma (ik vind die van de slager of de lidl het lekkerst)
  • 60 gram veldsla.
  • Halve komkommer

ingrediënten voor pita kipshoarma

Voor het sausje:

  • 150ml yoghurt (ik gebruik lactosevrije maar dit hoeft natuurlijk niet)
  • 1 el yogonaise (of mayonaise dat kan natuurlijk ook)
  • 2 tl knoflookpoeder
  • Handje (liefst verse) bieslook
  • 2 bosuitjes (een klein uitje of sjalotje kan ook, dit is iets scherper)

Hoe maken we het?

Sausje:

  • Ik maak het sausje zelf vaak een paar uur van te voren zodat de knoflook en uitjes goed in de yoghurt kunnen trekken.
  • Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en hak de bieslook fijn.
  • Doe alle ingrediënten in een bakje en roeren maar. Breng op smaak met wat peper.Zet afgedekt in de koelkast indien je het van te voren maakt.

Yoghurt knoflooksaus

De broodjes shoarma:

  • Bak de pitabroodjes volgens de verpakking in de oven of broodrooster.
  • Bak de kip op hoog vuur in wat roomboter of olie gaar. Zorg dat je vet goed heet is wanneer je gaat bakken zodat de kip direct dichtschroeit. Bak de kip vooral niet langer dan nodig want als de kip net gaar is is hij nog zo lekker mals, indien je te lang bakt kan het droog worden.
  • Snijd de komkommer in plakjes.
  • Ik serveer de broodjes en groenten altijd op een grote plank en de shoarma in de pan en laat iedereen naar eigen smaak de broodjes maken.

Bereidingstijd: 10 minuten 
Wachttijd: Eventueel een paar uurtjes maar dit is niet perse nodig.

Pita kip- shoarma met yoghurt- knoflooksaus

Categories: Eenpansgerechten, Overige Recepten, Snel en Makkelijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *