Paascake

Paascake

Oke, shame on me… Deze paascake was echt superlekker en tegelijkertijd toch echt gi-gan-tisch mislukt! De bedoeling van deze paascake was dat er een paashaas fier overeind op mijn taart zou komen te staan, vrolijk tussen zijn eitjes….. Het sprookje ging echter anders…

De paashaas kreeg te warme voeten en deze smolten weg..
De paashaas kreeg een te warme romp en deze smolt weg…
De paashaas kreeg een te warme kop en ja…. hij was het haasje…

Mijn hele paashaas inclusief eerste laag paaseieren is weggesmolten omdat ik haast had, want mijn bezoek kon er elk moment zijn en dus wilde ik mijn taart kunnen serveren….  Tip 1 in dit recept: Wees geduldig:)

Nu lopen dingen soms zoals ze lopen en in dit geval was dit niet eens zo erg, want hierdoor kwam er een lekkere gesmolten laag van witte- en melkchocolade op mijn cake als topping. Aangezien het bijna pasen is had ik óók nog genoeg eitjes over voor de versiering dus eind goed al goed…Toch denk ik dat jullie misschien mooiere creaties maken dus wees niet bang om een fotootje te delen!

oorspronkelijke cake

De cake hoe hij eerder was.. De voeten zijn al weggesmolten zoals jullie zien!

Onderstaand recept gaat uit van mijn oorspronkelijke idee. Wil je nu ook een gesmolten laag chocolade over de taart kun je dit natuurlijk doen door wat extra chocolade toe te voegen aan het recept. Ik zou dan gewoon chocoladerepen gebruiken en deze hakken, goedkoper en sneller dan al de eitjes van hun wikkel ontdoen. Strooi de chocolade op je cake als deze net 10 minuten uit oven is  en de zwaartekracht doet de rest!

Wat hebben we nodig:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 el cacao
  • Dulce de leche die bijvoorbeeld is overgebleven van het frambozentoetje.
  • 30 paas eitjes melk/wit  of andere chocolade met het paasthema. Maak je deze cake buiten de paasdagen om kun je ook gewoon repen gebruiken. Dan zou ik zeggen één melk en één wit.
  • Eventueel een chocoladepaashaas en wat grotere chocolade eieren voor het wauw-effect

ingrediënten cake

Hoe maken we het?

  • Mix de boter in een grote kom met een met de mixer lekker romig. Zorg ervoor dat de boter echt op kamertemperatuur is anders gaat je boter klonteren.
  • Doe de suiker bij de boter en mix weer goed tot het een gladde massa is.

boter en suiker

  • Doe de eieren er één voor één bij en mix steeds goed.
  • Nu voorzichtig beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erbij tot alles goed is opgenomen en het een mooi gelijkmatig beslag is geworden.
  • Schep de helft van je beslag over in een andere kom of schaal. Zet apart.
  • Spatel de cacaopoeder door het overgebleven beslag tot dit weer een glad beslag geworden is.

 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Vet een cakeblik in. Ik gebruikte hier een vierkant cakeblik van 16cm bij 16 cm. Een ‘gewoon’  cakeblik of bijvoorbeeld een ronde kunnen ook prima!
  • Verdeel eerst het beslag met cacao over je cakeblik. Druk hier 10/12 witte chocolade eitjes of witte chocoladebrokjes in.

  • Verdeel nu je naturel beslag over het blik. Om een mooi marmereffect te krijgen kun je nog even zigzaggen met een mes of spatel. Leg nu 10/12 melkchocolade eitjes bovenop. Als je de plek van de witte eitjes weet is het leuk om deze melkeitjes op een andere plek te leggen. Je hoeft deze eitjes niet in het beslag te duwen, deze zakken vanzelf naar beneden in de oven.

  • Zet de cake 65 minuten in het midden van een voorverwarmde oven.
  • Laat de cake afkoelen. Eerst een halfuur in de bakvorm, daarna op een plank of schaal waar je hem uiteindelijk ook op wilt serveren.

 

  • Ik had dus nog Dulce de Leche over en doordat het in de koelkast gestaan heeft is deze opgesteven. Indien je geen Dulce de Leche meer hebt kun je dit maken als je tijd hebt. Zie deze link voor een beschrijving hiervan. Mocht je geen tijd hebben, no worries: Zonder is ook erg lekker! Smelt de overgebleven Dulce de Leche met een flinke scheut water in een pannetje op een laag vuur en zorg dat je steeds goed blijft roeren. Als de karamel mooi dik vloeibaar is is deze klaar.
  • Stort de karamel over je cake en laat weer afkoelen.
  • Versier je cake met de overgebleven paaseitjes en eventuele andere paasversieringen.

Paascake

 

plakje cake

Bereidingstijd:  30 minuten.
Wachttijd: 65 minuten.

Categories: Kids Cookery, Sweet Good Food

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *