Verwentaart

verwentaart

Deze taart is goed! Eigenlijk had ik deze gemaakt voor Pasen, maar door alle familiebezoekjes kwam het er niet van om hem op tijd met jullie te delen. Toch vind ik dat deze verwentaart het heeft verdiend om gezien te worden… Ook vind ik dat jullie het verdienen om jezelf ermee te verwennen!

Meer zin in iets anders zoets?  Probeer dit toetje eens, of misschien deze heerlijke cake vol met chocolade? Liever even geen suiker in je cake? Dan raad ik deze suikervrije variant aan!

Wat hebben we nodig?

Voor de Cake:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 225 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 8 Bastognekoeken
  • 1 reep witte chocolade
  • 1 reep melkchocolade
  • 1/2 potje bramenjam

Voor de Creme:

  • 250 ml slagroom (Goed koud!)
  • 1 bakje frambozen
  • 2 zakjes vanillesuiker

Voor de Garnering:

  • Bakje aardbeien
  • witte witte chocolaatjes

Hoe maken we het?

De cake:

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • De cake kun je gerust twee dagen van te voren maken. Laat hem dan wel goed afkoelen en bewaar in de koelkast of als je hem nog langer van te voren maakt in de vriezer.
  • Mix de boter samen met de suiker lekker romig.
  • Voeg één voor één de eieren toe. En mix goed door.
  • Voeg beetje bij beetje al mixende de meel toe.
  • Hak de bastognekoeken in stukjes, net als de repen chocolade.
  • Vet een cakeblik in (vierkant, recht, rond of net wat je thuis hebt)
  • Verdeel een deel van het beslag op de bodem. Leg daarop de gehakte bastongekoekjes.
  • Verdeel weer een laagje beslag hierover. En leg hierop de gehakte chocolade.
  • Maak af met een dikke laag beslag.
  • Zet 65 minuten in het midden van de oven.

 

De creme:

  • Mix de frambozen fijn in een kom. Dit is je smaak en tevens kleurmaker van je creme!
  • Voeg de monchou en de suiker toe en mix goed door tot je een glad beslag krijgt.
  • Klop in een aparte kom de slagroom stijf.
  • Spatel de slagroom door de monchou tot je een gelijkmatige creme hebt.
  • Zet afgedekt in de koelkast.

De cake afmaken en garneren:

  • Laat de vake volledig afkoelen. Snijd de cake eventueel in de vorm die jij wilt of laat hem zoals hij uit de vorm gekomen is. Ik wilde in dit geval de vorm van een ei, nog in verband met pasen.
  • We beginnen met de jam laag tussen de cake. Snijd op ongeveer 1/3e (bovenaf gezien) de cake horizontaal doormidden.
  • Smeer een dikke laag jam op het dikste deel van de cake. Leg de andere helft er weer terug op.
  • Pak de creme uit de koelkast en besmeer deze eerst met een dunne laag. Vervolgens strijk je hem van onder naar boven af. Zorg dat je voldoende creme aanbrengt.
  • Maak de aardbeien schoon. Snijd de helft van de aardbeien in de lengte doormidden.
  • Verdeel de aardbeien en de witte chocolade over de taart. Ik gebruikte witte paaseitjes, maar alle chocolade functioneert hier! Kies wat je mooi vindt, of houd het bij alleen fruit.

Voila! Klaar, smullen maar! (en daarna weer flink sporten… oef!)

Categories: Sweet Good Food
One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *